Megfigyelted már valaha az életed során a Hold ciklusai és a női menstruációs ciklus közötti mágikus kapcsolatot?
A Hold ciklusa 29,5 napot ölel fel, amíg az Újhold és a fény növekedésének állapotából, átmegy a Telihold teljes illuminációs, fény csökkenő szakaszán át visszatérve az Újhold állapotába. Ezt a ciklust örökösön ismételve.
Hónapról hónapra, a Hold ciklusai tükrözik a nő menstruációs ciklusát, ami véletlenül szintén 29,5 napos, átlagosan.
A Holdhoz hasonlóan, egy nő ciklusa a növekedés menstruációjától az erős és kivárgzó ovuláción megy át. Ezután a learatás pre-menstruációján áthaladva visszatér a menstruációs megújúlásig.
Minden életformának megvan a maga születés, növekedés, halál és újjászületés szakasza, ezt tükrözik a Hold fázisai.

A Hold és a Menstruációs ciklusok kapcsolata

Azt gondolom, hogy ha jobban megértjük a Hold ciklusait, annak a ritmusát és energetikai hatását, az jobban segít minket megérteni és értékelni a saját menstruációs ciklusunk ritmikus táncát. Hogy azzal jobban összhangba kerüljünk, mintsem szembemenjünk vele.
Tehát milyen a menstruációs ciklusod a holdciklusokhoz képest? Újhold vagy Telihold idején van a menstruációd? Mi a holdfázis, amikor ovulálsz?
Félhold – Follikuláris fázis (pre-ovuláció):
A növekvő Hold az új kezdet és növekedés szimbóluma. Új ötletek kerülnek elvetésre. Új dolgok vannak előkészületben. Új élmények és események vannak karnyújtsnyira.
A növekvő Hold menstruáció enegiája befelé irányuló, tápláló. Ez annak az időszaka, hogy elmélkedj, tanulj, olvass és tervezz. Ebben az időszakban elképzelhető, hogy nyitott vagy fontos dolgok megtanulására, hogy tudást szerezz, célokat tűzz ki és új terveket készíts.
A növekvő Hold örzője és védelmezője Perszephoné istennő, egy szűz istennővel aki az alvilág útján végig haladva került beavatásra a női vérzésbe.
Telihold – Ovuláció
 
A Telihold a tüzet, bőségét, hatalmat és életerőt képviseli. Ideje kézbe venni az életünk felett a hatalmat és erőt, döntéseket hozni, változtatni (akár) a munkában és valamit létrehozni.
A Telihold menstruáció energiája kifelé irányuló, világot-tápláló. Az szórakozás és ünneplés jól megy a telihold vérzésével. A tűzenergia transzformációs minősége ideális alkalmat kínál arra, hogy megtanuljuk a negatív energiákat pozitívvá alakítani: dühöt- kreativitásra és cselekvésre, hasi görcsöket érzékenységre és gyengédségre.
Ishtar, a babiloni vörös istennő őrzi ezt a menstruációs tüzet.
Félhold – Csökkenő Hold (Pre-menstruáció)


A csökkenő Hold az érettséget és a betakarítást képviseli. Ideje a kitartáshoz, hogy az elképzelésekből és álmokból valóság legyen.
A csökkenő holdvérzés energiája kifelé irányuló, a világot-tápláló. Itt az idő, hogy a telihold virágzó energiájával az elképzeléseid valósággá változtasd. Kitartással, türelemmel és keményen kell dolgozni. De az aratás lehetséges, ha így teszel.
Ennek a ciklusát Demeter, az anyaság istennője őrzi.


Újhold- Menstruáció

Az újhold a mély sötét és titokzatos erejét képviseli. A meglévő struktúrák betöltötték szerepüket (egyes kapcsolatok, viselkedésminták, célok, bármi), ezért azokat meg kell semmisíteni, vagy átalaktíani, hogy legyen hely az új számára.Az újhold menstruáció energiája befelé irányuló, öngondoskodó. Ebben az időszakban érezhetünk szorongást, feljöhetnek emlékek és élmények, amik arra vágynak, hogy kezelve legyen (önmagunkban). Ebben az időszakban érdemes áttekintést venni ezek felett a dolgok felett és levonni belőle a következtetéseket. Az újhold menstruációs szakasz a gyógyulás és megújulás tökéletes ideje.

Ennek a ciklusnak az őrzője Hekaté, a varázslás, a sötétség és az éjszaka istennője, a boszorkányok úrnője

Rezonált veled ez a cikk? Hogyan hat rád a saját menstruációs ciklusod?
Jelenlegi tudomásom szerint, semmilyen tudományos kutatás nem támasztja ezeket az információkat alá, csak a mítoszok és hagyományok, amiket nemzedékről nemzedékre adtak át.
Az a világnézetem, hogy vedd el belőle azt ami számodra hasznos volt a többit engedd el.
Remélem ez a cikk hasznodra válik, hogy jobban megértsd a saját menstruációs ciklusod, annak ritmusát és harmonikusabb kapcsolatot tudj kialakítani vele.